Tämä on ARKISTOITU SIVU vuodelta 2009 — siirry ajanmukaiselle sivustolle klikkaamalla yläreunan isoa VÄLJÄMÄ-logoa!

Paluu Vähikkälän väljämän pääsivulle

Linkki uutissivulle Paluu Vähikkälän väljämän pääsivulle Linkki kuva- ja karttasivulle Toimintakertomukset, pöytäkirjat ym. Linkki yritystoimintasivulle Linkki  yhdistystoimintasivulle Linkki linkkisivulle Linkki  sä:hköpostiosoitteistosivulle Tontteja myytävänä Kirjoita vieraskirjaan

Janakkalan kunnan sivut
SÄHKÖPOSTIOSOITTEET on päivitetty 23.7. Olkaa hyvät ja ilmoitelkaa, jos havaitsette niissä vielä virheitä!VIERASKIRJA-linkin löytäminen näyttää tuottaneen hankaluutta eräälle siihen kirjoittaneelle, siksi kerrattakoon vielä, mistä vieraskirja löytyy. Klikkaamalla minkä tahansa alasivun ylimpänä olevaa isoa "Vähikkälän väljämä" -painiketta siirrytään alkuperäiselle, vanhalle pääsivulle, jolla olevalla "Vieraskirja"-painikkeella siis päästään vieraskirjaa lukemaan.

Tällä sekä Sähköpostiosoitteet-välilehdellä olevalla "Vieraskirja"-painikkeella pääsee yhä vain kirjoittamaan siihen.
(Tämä kansikuva on luonnos,
ei kirjan lopullinen kansi!)

"Elämää Vähikkälässä" -kyläkirjan ennakkomyynti alkaa

Vähikkälän väljämä ry:n historiikkityöryhmä osallistui 1.1.2002 — 31.12.2004 MMM:n kansallista "POMO+"-hankerahoitustakin saaneeseen "Seitsemän kyläkirjaa" -hankkeeseen. Vähikkälän teosta täydennettiin vielä tämän ajankohdan jälkeen uudemmalla teksti- ja kuvamateriaalilla. Vähikkälän kyläkirja ilmestyy lopulta heinäkuussa 2009 ja julkistetaan Seuratalon 70-vuotisjuhlassa sunnuntaina 26.7. Kovakantisen, 195 x 245 mm kokoisen ja 400-sivuisen kuvateoksen hinta on 35 euroa.

Maksamalla kirjan etukäteen sen saa halvemmalla, vain 30 eurolla. Ennakkomaksu maksetaan Vähikkälän maa- ja kotitalousseuran kirjatilille 507811-50121907 (Vähikkälän Viestissä 2/2009 oli väärä tilinumero, mutta myös lehdessä mainitulle tilille saapuneet suoritukset oikeuttavat ennakkohintaan). Merkitse tilisiirtoon maksun aiheeksi "KYLÄKIRJA".

Ennakolta maksetun kirjan voi noutaa pankkikuittia tai itse tulostettua maksutositetta vastaan Vähikkälän Seuratalosta sunnuntaina 26.7. klo 17:30 jälkeen tai tuntia ennen Mimmi Paavaliinan esitysten alkua 29.7., 30.7., 2.8., 5.8. ja 6.8. sekä kylälehdessä nimetyiltä henkilöiltä milloin vain.

Ennakkotilaushinta on voimassa 25.7. saakka.

Ilmestyttyään kirjan voi ostaa 35 euron hintaan ainakin kyläkauppa Suvipuodista sekä Janakkalan Osuuspankin konttoreista.


Vähikkälän Näyttämö esittää:
Valajärven pyörälenkki

torstaina 23.7. klo 10–18

Kolmen kylän yhteistyö yli kuntarajojen jatkuu, kun Valajärven ympäri pyöräillään taas tänäkin kesänä.
Vähikkälän väljämän, Kaloisten sekä Rehakan ja Irjalan kyläyhdistysten järjestämälle opastetulle kierrokselle voi lähteä mistä tahansa lenkin varrelta.
Maksuton mehutarjoilu entiseen tapaan Vähikkälän Suvipuodilla ja Rehakan Rivieeralla.
Asemin kylätalo Tukikohdassa (os. Asemintie 349) on edullinen ruokailumahdollisuus.


Seuratalon 70-vuotisjuhla

sunnuntaina 26.7. klo 12.30


Pääsyliput 25 €/lapset 10 €, myynti Suvipuodissa.
Arpajaisten pääpalkintona polkupyörä.
Vähikkälän maa- ja kotitalousseura ry.


Jäteinfo

lauantaina 8.8. klo 13.00 Vähikkälän Seuratalossa.

Kyläläisten ja kesäasukkaiden toivomuksesta Kiertokapula Oy:n viestintäsuunnittelija Virpi Vuolahti kertoo jätehuollosta, jätteiden lajittelusta, kompostoinnista ja kierrätyksestä sekä vastaa läsnäolijoiden kysymyksiin.
Tilaisuuden järjestää Vähikkälän väljämä ry.Ilkivalta leviää väljämäänkin

Torstain 25.6. klo 20.15 ja perjantain 26.6.klo 17.45 välisenä aikana oli Vähikkälän Seuratalon rappuset, kaiteet ja ulko-ovi töhritty palavilla aurausmerkeillä.
Seuratalon omistava Vähikkälän maa- ja kotitalousseura ry teki muovitöhryistä rikosilmoituksen. Poliisi tutkii asiaa vahingontekona.

Jos tuli olisi päässyt leviämään Seuratalon rakenteisiin, tihutyön tekijöitä olisi voitu syyttää murhapolton, nykyiseltä rikosnimikkeeltään tuhotyön yrityksestä, koska talossa asutaan.

Aikaisemmin kevätkesällä on töhritty Mankinsillan kaiteet.

Valajärven uimarannalta ympäristötalkoolaiset keräsivät muovikasseittain rikottujen pullojen sirpaleita. Kunnan palkkaama sukeltaja siivosi järveen heitetyt pullot ja lasinsirut.
Uimarannalla oli vapun aikoihin poltettu isoja nuotioita, vaikka avotulen teko ilman maanomistajan eli tässä tapauksessa Janakkalan kunnan lupaa sekä palovaroituksen aikana on ehdottomasti kielletty. Jos rannalta näkee nousevan savua, niin siitä voi ilmoittaa yleiseen hätänumeroon 112.Joku ilkivaltaisesti käyttäytyvistä nuorista (?) näyttää ottaneen tuhoamisvimmansa kohteeksi erityisesti lähipaikkakuntien harrastajateatterit: heinäkuun aikana Seuratalon ilmoitustaululta on oheinen juliste revitty jo kolmesti, ja riekaleet on heitetty maisemaan. Jopa kyläkaupan sisältä on sama ilmoitus salaperäisesti hävinnyt.


Päiväretki Bengtskäriin

Lähtö Kaloisten Tukikohdasta lauantaina 29.8.2009 klo 7, paluu noin klo 21.
Kuljetaan bussilla ja saarelle Hangosta lautalla. Retki sisältää bussikuljetukset, lauttamatkat, keittolounaan lautalla sekä opastetun kierroksen saarella.

Saarella ollaan noin 2½ tuntia, ja kierroksen jälkeen voi aikaa viettää kahviloissa, kaupoissa ja kauniissa luontomaisemissa. Ennen kotimatkaa vietetään hetki nauttien Hangon kauniin sataman tunnelmista. Hinta 80 €, 4—14 -vuotiaat 40 €.

Ilmoittautumiset 22.8. mennessä Erkki Koskiniemelle, puh 040-704 4703.

Tämä retki toteutetaan yhteistyössä Kaloisten kyläyhdistyksen kanssa. Jos merellä on liian tyrskyisää, vieraillaan Viikinkisaaressa.
Lisätietoa Bengtskärin majakasta osoitteessa www.bengtskar.fi


"Palaute"-painikkeen takana oleva opastava tekstinsiirtosivu löytyy nyt "Sähköpostit"-sivulta.